Koteletter i fad
4 svinekoteletter (eller 3, vi køber en pakke med 3 øko koteletter og deler dem i 6 mindre stykker)
3 skiver fra et godt stykke røget bacon
2 rødløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
500 g champignon, skåret i kvarte
1 ds hakkede tomater
1⁄4 l piskefløde
1 tsk sød paprika
+ evt 1 tsk røget paprika (kan undlades)
2 tsk tørret timian eller en god håndfuld frisk
smør til stegning
smag til med salt og peber
Start med at stege baconskiverne sprøde på en pande og sæt dem derefter til side. Krydr koteletterne med salt og peber, kom nu smør på panden og steg koteletterne et halvt til et helt minuts tid på begge sider. Sæt koteletterne til side sammen med bacon. Steg champignon, timian og løg sammen på panden ved høj varme, brug lidt ekstra smør, hvis det er nødvendigt. Tilsæt hvidløg og paprika og derefter koteletter, bacon (som lige skal skæres i små stykker inden) hakkede tomater og fløde. Lad saucen koge i 10 minutter, hvorefter den smages til med salt og peber og derefter hældes i et smurt ovnfast fad og bages i en forvarmet ovn ved 175 grader i 10-15 minutter. Server med fx ris, finthakket blomkål og en god grøn salat. Pynt gerne med krydderurter på retten ved servering – det ser så lækkert og indbydende ud.
Ris